Wist je dat je je kleding ook kunt verzekeren?

Wist je dat je je kleding ook kunt verzekeren?

Door Redactie / 16-05-2024

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat de winterkleding zo langzamerhand weer naar de zolder kan. Heb je al een leuke zomeroutfit gevonden? Een goede outfit is essentieel om er goed uit te zien. Zie je er goed uit, dan zul je merken dat je je ook een stuk beter voelt. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar je zult zien dat je in de loop der jaren een vermogen uitgeeft aan kleding. Vandaar dat het geen kwaad kan om eens te kijken of je deze kleding ook kunt laten verzekeren. Is dat mogelijk dan? Jazeker! Je kleding kan namelijk ook onder je woonverzekering vallen. Gebeurt er binnenshuis een keer een ongelukje waarbij je kleding beschadigd raakt, dan kun je een beroep doen op je verzekeraar om de schade te laten uitkeren. We laten je zien wat je allemaal nodig hebt.

Zorg altijd dat je een goede woonverzekering afsluit

Een verzekering voorkomt dat je grote kosten moet maken om bijvoorbeeld schadeposten te betalen. Een woonverzekering is een van de belangrijkste verzekeringen die er zijn, omdat je hiermee heel veel problemen kunt voorkomen. Wat je precies nodig hebt, hangt af van je situatie. Heb je een huurhuis, dan heb je voldoende aan een inboedelverzekering. Je kunt bijvoorbeeld een inboedelverzekering nemen via de Univé woonverzekering. Je kleding is ook onderdeel van je inboedel, maar dat zou niet de enige reden moeten zijn waarom je een inboedelverzekering afsluit. De polis voorkomt namelijk dat je voor alle kosten opdraait wanneer er bijvoorbeeld een brand in je woning gewoed heeft. Dit kan forse schade toebrengen om over de bijkomende kosten ervan nog maar te zwijgen. Let wel, je kunt schade aan je kleding alleen declareren wanneer deze ook ontstaan is op het moment dat je in je woning was. Je kunt geen claim indienen wanneer je buitenshuis een ongelukje had.

Voeg een opstalverzekering toe aan je woonverzekering

Als je een huis gekocht hebt, is het belangrijk om niet alleen een inboedelverzekering af te sluiten zodat je spullen gedekt zijn, maar dat je ook een opstalverzekering afsluit. Deze verzekering heeft niet gelijk betrekking op je kleding, maar wel op je algehele woonsituatie. Je kunt met een opstalverzekering namelijk schade aan de structuur van je woning laten uitkeren. Hieronder valt niet alleen de woning zelf, maar ook alles wat aan je woning is vastgemaakt. Denk hierbij aan je zonnepanelen of aan de laadpaal voor je elektrische auto. Deze verzekering is van groot belang voor woningeigenaren omdat de schade snel kan oplopen waardoor je voor torenhoge kosten kunt komen te staan als je niet geregeld hebt. Huur je een huis? Dan heb je deze verzekering niet nodig omdat hij dan voor de rekening van je huisbaas komt. Informeer daarom altijd even of deze dit goed geregeld heeft.

Regel je zaakjes vandaag nog via het internet

Wil je graag gelijk een inboedel- en opstalverzekering Univé afsluiten, dan kun je dit vandaag nog regelen. Je kunt namelijk online een polis samenstellen en hem vervolgens met een paar klikken op je muis afsluiten. Zo heb je niet alleen je kleding gedekt tegen ongelukjes in je woning, maar heb je in een klap tal van grote risico’s uitgebannen. Heb je al verzekeringen lopen bij Univé? Kijk dan even hoe je van pakketkorting kunt profiteren. Deze kan snel oplopen waardoor je iedere maand een mooie korting kunt pakken.